Boedapest Hongarije - Kuren in Boedapest Boedapest Hongarije - Kuren in Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Kuren in Boedapest

Boedapest is de kuur en wellness hoofdstad van de wereld. Boedapest heeft 118 heetwater bronnen (vulkanische thermische bronnen) en bijna even veel thermaalbaden. Het verdient daarmee de titel 'Thermaal Hoofdstad van de Wereld'.

 

Hotels voor kuren in Boedapest

Vergroot afbeelding Totaalpakket aan verwennen en relaxen in een hotel in Boedapest Totaalpakket aan verwennen en relaxen in een hotel in Boedapest

U kiest in Boedapest uit vele kuuroorden en wellness aanbieders. Alleen voor relaxen, maar ook voor genezing of verlichting van kwalen als reuma en astma. Boek bijvoorbeeld een hotel in Boedapest met wellness faciliteiten.

 

Bad- en kuurcultuur in Boedapest

Vergroot afbeelding Kuren in Boedapest gaat terug tot de Romeinse tijd Kuren in Boedapest gaat terug tot de Romeinse tijd

De bad- en kuurcultuur in Boedapest ontstond in de Romeinse tijd. Het geneeskrachtige thermaalwater stroomt in een dagelijkse overvloed van 30.000 m³ uit de thermische bronnen.

De helende kracht van het mineraalrijke water wordt door de Boedapesters royaal genoten.

 

De genezende kracht van thermaalwater uit Boedapest

Vergroot afbeelding Thermaalwater uit de thermische bronnen van Boedapest helen binnen- en buitenkant Thermaalwater uit de thermische bronnen van Boedapest helen binnen- en buitenkant

Thermaalwater uit Boedapest helpt bij dermatologische aandoeningen en bij bewegingsstoornissen. Als drinkkuur kunt u er baat bij hebben als u maagklachten of nierproblemen heeft.

De stoom van Szechényi en Gellért bieden verlichting bij ademhalingsproblemen.

 

Baden of pamperen in Boedapest

Vergroot afbeelding Jong en oud zijn goed op hun plek in een thermaalbad in Boedapest Jong en oud zijn goed op hun plek in een thermaalbad in Boedapest

Boedapest is meer dan kuren in thermaalwater. Naast wellness bieden veel badhuizen een compleet pakket, van gesoigneerd baden tot totaal verwennen met zwemmen, sporten, overnachten en masseren.

In Aquaworld Boedapest bijvoorbeeld. Hier relaxen dagelijks 1800 mensen in 86.000 m² thermale fun. Niet goedkoop, wel een investering waard.

 

Wellness Vakantie in Boedapest

Vergroot afbeelding Top of the bill wellness vindt u in Boedapest Top of the bill wellness vindt u in Boedapest

Boedapest is slechts 1,5 uur vliegen. In een vloek en een zucht verruilt u regenachtig Nederland voor de heilzame baden van Boedapest. De historische badhuizen zijn in Barok en Jugendstil gebouwd en worden met verve in ere gehouden.

Boedapest is een romantische stad en daarmee één hartelijke uitnodiging voor een relaxweekend.

 

Neusje van de zalm aan kuur hotels in Boedapest

Vergroot afbeelding Boedapest heeft een uitgebreide selectie aan kuur- en wellness hotels Boedapest heeft een uitgebreide selectie aan kuur- en wellness hotels

Geef u over aan de professionals in een kuurhotel in Boedapest. Ultiem verwennen met een wellness pakket is een zalige ervaring.

De beste kuurhotels horen bij de Danubius hotelketen. Ze zijn wereldwijd bekend en gerespecteerd.

 

Hotel Gellért is sprakeloos kuren in Jugendstil

Vergroot afbeelding Het Gellért hotel is een van de chicste hotels van Boedapest Het Gellért hotel is een van de chicste hotels van Boedapest

Hotel Gellért is een machtig 4-sterren hotel aan de Donau. Het heeft een bewogen geschiedenis en kende vele beroemdheden als gast. In de kelders van het hotel maakt u kennis met het beroemdste en meest statige thermaalbad van Boedapest: het Gellért Bad.

U baadt in geneeskrachtig water in een soort Romeinse tempel met zuilen en mozaïeken. Het buitenbad is deels van rood marmer. Het thermale water komt van de Gellért berg naast het hotel en is 21 – 76 ºC.

 

Schaken in Szechényi

Vergroot afbeelding Thermaalbad Széchenyi in Boedapest biedt een combinantie van plezier en gezondheid Thermaalbad Széchenyi in Boedapest biedt een combinantie van plezier en gezondheid

Het pastelgele Szechényi badhuis staat in het stadspark van Boedapest. Het is een van de mooiste badhuizen van de stad. Het baden gaat hier gemengd terwijl in de meeste badhuizen mannen en vrouwen gescheiden baden. Szechényi heeft een Art Nouveau interieur en is grotendeels een buitenbad.

Szechényi is de thuisbasis van de schakers. ’s Zomers en ’s winters spelen zij hun potje schaak in het thermale water. De prijzen voor balneotherapieën, massages, stoombaden en drinkkuren zijn alleszins redelijk.

 

Kuren op Margarethe eiland in Boedapest

Margarethe eiland (Margitszíget) splijt de Donau op haar tocht door Boedapest in tweeën. Op Margitszíget staat, een beetje verborgen, het Danubius Grand Hotel. Dit oudste kuurhotel van Boedapest trekt al vele jaren een vaste clientèle uit de hele wereld.

Danubius kent een Victoriaans hotelcomplex met moderne wellness: een zoutgrot met zoutblokken uit de Dode Zee, ooglaser en cosmetische chirurgie. Daarnaast kunt u het zwavelhoudende bronwater drinken. Groot voordeel: de meeste chirurgische en cosmetische behandelingen zijn in Hongarije een stuk goedkoper dan elders.

 

Meer Boedapest: