Boedapest Hongarije - Over Hongarije Boedapest Hongarije - Over Hongarije

Boedapest Hongarije

 

Hongarije

Vergroot afbeelding Boedapest en Hongarije; een bruisende en charmante ervaring Boedapest en Hongarije; een bruisende en charmante ervaring

Hongarije is nog onbekend als vakantieland onder de Nederlanders. Dit is eigenlijk heel erg zonde als u kijkt wat Hongarije u te bieden heeft!

Hongarije is dichtbij en daarom goed te doen met de auto of het vliegtuig.

 

Hongarije; Midden in Europa

Vergroot afbeelding Hongarije is een warm en sfeervol land Hongarije is een warm en sfeervol land

Hongarije ligt in het midden van Europa en is onder andere het buurland van Oostenrijk. Tegen de grens van Oostenrijk kun je hierdoor ook nog veel Oostenrijkse invloeden vinden.

De rivier de Donau loopt van het noorden tot aan het zuiden dwars door Hongarije heen.

 

Uw vakantie in Hongarije

Vergroot afbeelding De Hongaarse vlag; het gat symboliseert het verlies van het hart door Trianon De Hongaarse vlag; het gat symboliseert het verlies van het hart door Trianon

Als u aan Hongarije denkt, denkt u vast aan de prachtige hoofdstad Boedapest en de warme strandjes aan het Balatonmeer, dit is het grootste meer van Midden-Europa.

Er is in Hongarije heel veel te doen wat leuk is voor jong en oud. Bezoek bijvoorbeeld de hoofdstad Boedapest met zijn vele bezienswaardigheden en winkeltjes. Hiervan is Óbuda een van de bezienswaardigheden. Dit is het oude stadsdeel waar vroeger de koningen woonden voordat ze naar de Burchtheuvel vertrokken.

In het stadsdeel Óbuda zijn nu nog enkele oude huizen te vinden. Er worden vooral veel muziekvoorstellingen en culturele evenementen georganiseerd. Hier kunt u dus echt de cultuur proeven van Hongarije.

 

De hand van koning Stephan

Vergroot afbeelding De basiliek van Boedapest De basiliek van Boedapest

Een andere mooie bezienswaardigheid is de Sint Stephanusbasiliek. Dit is een grote kerk die van binnen prachtig versierd is.

Hier is een vreemde bezienswaardigheid te zien; de hand van koning Stephan. Deze koning is later heilig verklaard. De hand is gemummificeerd en ook te bezichtigen in de kerk.

 

Szentendre; Servisch verleden

Vergroot afbeelding Typerend straatbeeld voor Szentendre, vlak boven Boedapest Typerend straatbeeld voor Szentendre, vlak boven Boedapest

Vlak buiten Boedapest ligt Szentendre; een stadje met een Servisch verleden. Hier verkopen de inwoners souvenirtjes bij hun eigen huis, een leuk cadeautje voor de thuisblijvers!

Als u met kinderen reist is Hongarije ook een heel geschikte locatie. Veel stranden lopen langzaam af en er zijn geen hoge golven. Hierdoor kunt u lekker met de hele familie afkoelen wanneer u een dorpje heeft bezocht.

 

Prachtige wijnvelden

Vergroot afbeelding Wijn is de bakermat van de beschaving in Hongarije Wijn is de bakermat van de beschaving in Hongarije

Hongarije heeft ook prachtige wijnvelden waar u de lekkerste zelf gemaakte wijnen kunt proeven! Ook is het leuk om op de fiets het land te gaan verkennen. Het landschap is redelijk vlak en de temperaturen zijn gemiddeld, dit zijn dus prettige omstandigheden om lekker te fietsen.

Bezoek leuke dorpjes en ontdek zelf mooie plekken en gebieden. Stop ondertussen in een stad op dorpje en ga lekker winkelen en neem een drankje op een gezellig terras.

  • Lijkt Hongarije u leuk als vakantie land? Kijk dan snel verder voor meer informatie