Boedapest Hongarije - Koffiehuizen in Boedapest Boedapest Hongarije - Koffiehuizen in Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Koffiehuizen in Boedapest

Boedapest en Hongarije hebben aan de Turkse overheersing één goed ding overgehouden: koffiehuizen. Soms lijkt het of op elke straathoek in Boedapest een koffiehuis zit. Sommige koffiehuizen in Boedapest zijn nieuw en modern, andere stralen authenticiteit en de warme charme van 1900 uit.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Koffiehuis Gerbeaud Palota in Boedapest

Vergroot afbeelding Koffiehuis Gerbeaud in Boedapest ademt de sfeer van 1900 uit Koffiehuis Gerbeaud in Boedapest ademt de sfeer van 1900 uit

Koffiehuis Gerbeaud Palota werd in 1858 opgericht door Henrik Kugler. Hij startte op het József Nádor plein in Boedpest en schonk speciale Russische en Chinese theesoorten. Zijn smaakvol ingerichte salon met "het beste ijs in Boedapest" werd een bekend en geliefd ontmoetingspunt.

Daarom besloot Kugler in 1870 zijn zaak te verhuizen naar het Vörösmárty Tér, zodat hij zijn delicatessen in het centrum van Boedapest aan de man kon brengen.

 

Koffiehuis Művész in Boedapest

Vergroot afbeelding Jong en oud genieten in Koffiehuis Művész in Boedapest van de Hongaarse 'Torta' Jong en oud genieten in Koffiehuis Művész in Boedapest van de Hongaarse 'Torta'

Ook Koffiehuis Művész aan de Andrássy út in Boedapest fleurt de stad al meer dan 100 jaar op. Művész betekent artiest in het Hongaars. Het koffiehuis werd in 1898 geopend, bijna recht tegenover de opera. Vroeger, maar ook nu nog, is dit de verzamelplaats van jongeren, muzikanten en artiesten.

Koffiehuis Művész is de perfecte plaats in Boedapest om met een dampende bak koffie in de hand mensen te kijken.

 

Koffiehuis Ruszwurm in Boedapest

Vergroot afbeelding Ruszwurm is koffiedrinken in dé huiskamer van Boedapest Ruszwurm is koffiedrinken in dé huiskamer van Boedapest

Koffiehuis Ruszwurm op de Burchtheuvel in Boedapest serveert het beste gebak van de stad. Het is tevens het kleinste koffiehuis van Boedapest. Veel meer dan 7 of 8 tafeltjes zult u er niet vinden.

Koffiehuis Ruszwurm draagt nog steeds de naam van een van zijn vroegere eigenaren: William Ruszwurm. Hij was bijna 40 jaar eigenaar van dit in Biedermeierstijl ingerichte koffiehuis(je).

 

Café New York Palace in Boedapest

Vergroot afbeelding Groots en prestigieus; Grand Café New York Palace in Boedapest Groots en prestigieus; Grand Café New York Palace in Boedapest

New York is zonder twijfel het meest prestigieuze koffiehuis in Boedapest. Het is gevestigd in een bijna 200 jaar oud gebouw waarin vroeger een verzekeringsmaatschappij kantoor hield.

De Italiaanse hotelketen Boscolo heeft koffiehuis New York het leven gered. Binnen- en buitenkant zijn stijlvol gerenoveerd waardoor Café New York een waardevolle toevoeging aan het stadsbeeld van Boedapest in de nieuwe eeuw is.

 

Meer Boedapest: