Boedapest Hongarije - Ruïnebars Boedapest Hongarije - Ruïnebars

Boedapest Hongarije

 

De beste Ruïnebars in Boedapest

Hoe aftandse gebouwen hippe kroegen werden in Boedapest. Het is wel grappig dat de nieuwste generatie bars in Boedapest “Ruïnebars” genoemd worden, want over het algemeen wordt de eigenaar er schathemelrijk mee.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Drie op reis in Ruïnebars in Boedapest

 

Stijlvol en goedkoop in Boedapest

Vergroot afbeelding Bier drinken in een badkuip in Boedapest Bier drinken in een badkuip in Boedapest

Volgens de verhalen begon het allemaal in 2001 met jongelui die op zoek waren naar goedkope plekjes om een biertje te drinken. Vanuit hun dorst en platte portemonnees zijn de meest levendige en stijlvolle bars in Boedapest ontstaan.

Vervallen gebouwen en ongebruikte en ongewone plaatsen in de openlucht zijn omgetoverd in prettig chaotische barretjes waar je nog steeds een halve liter kunt drinken voor minder dan € 2.

 

De weg naar ruïnering

Vergroot afbeelding Szimpla Kert is de oudste en een van de meest bekende Ruïnebars van Boedapest Szimpla Kert is de oudste en een van de meest bekende Ruïnebars van Boedapest

Szimpla Kert was de eerste Ruïnebar in Boedapest. Het heeft uiteraard alle klassieke kenmerken van een ruïne:

verplicht slecht bij elkaar passende meubels met hoogtijdagen ver in de vorige eeuw, kunst die per ongeluk expres door bezoekers meegenomen wordt en natuurlijk een tuin voor de bloedhete zomerdagen.

 

Overleden Trabant

Vergroot afbeelding Veelkleurige Trabbi in de tuin van Ruïnebar Szimpla Kert in het centrum van Boedapest Veelkleurige Trabbi in de tuin van Ruïnebar Szimpla Kert in het centrum van Boedapest

Szimpla Kert in Boedapest is de thuishaven van boerenmarkten en vlooienmarkten en ze spelen live muziek en films. Eten bestaat onder meer uit pizza uit een houtgestookte oven.

In de tuin van Szimpla Kert staat een overleden Trabant die dienst doet als meubelstuk. De kwalmende tweetakt geuren uit de uitlaat van het notoir onbetrouwbare bordkartonnen DDR welvaartskarretje zijn vervangen door de lucht van sigarettenrook.

Klinkt het allemaal te hip? No problemo. Krasse knarren bevolken vele tafeltjes in Szimpla Kert, aangezien er een korting voor senioren geldt op de koffie.

  • Szimpla Kert, Kazinczy utca 14, dagelijks vanaf 12.00 uur
 

Als lopend vuurtje door Boedapest

Vergroot afbeelding Ruïnebars in Boedapest zijn geniale plaatsen voor een goed gesprek Ruïnebars in Boedapest zijn geniale plaatsen voor een goed gesprek

De Ruïnebars in Boedapest komen misschien hip en trendy over, maar eigenlijk zijn het gewoon geniale plaatsen om je vrienden te ontmoeten en iets te drinken.

Szimpla is allesbehalve een party hotspot. Het is meer een plek voor een goed gesprek en een drankje en als je uit wilt gaan, ga je naar een club.

 

Struin door de ruïnes

Ruïnebars zijn gewoon relaxte plekken in Boedapest. De desperate toerist leert er iets meer Hongaars dan “twee bier alstublieft” van de vaak bloedstollend mooie, en door de pub betaalde, leraressen Hongaars.

De volgende ruïnebars in Boedapest bieden een smaakvolle proeverij:

 

Parkeerplaatsbar

Vergroot afbeelding Rácskert is de nieuwste aanwinst in Ruïnebars in Boedapest Rácskert is de nieuwste aanwinst in Ruïnebars in Boedapest

Enkele minuten lopen van Szimpla is een van de nieuwste Ruïnebars, Rácskert. Dit is een soort gammele tuinbar op een verlaten parkeerterrein.

Redelijk kaal en plat, zonder de artistiekerige wanorde van Szimpla. Waterreservoirs, gerecycled als lampen, verlichten de tent. Een hamburgerbusje serveert snacks uit het thuisland van de Bosnisch-Servische eigenaar.

  • Dob utca 40, dagelijks vanaf 16.00 uur
 

Het Tip Top Dakterras van Boedapest

Vergroot afbeelding Tip Top in orde, deze ruïnebar in Boedapest Tip Top in orde, deze ruïnebar in Boedapest

De Tip Top Ruïnebar wordt een beetje omgeven door een geur van Cillit Bang Power Cleaner, maar het uitzicht is prima. De Tip Top dakbar biedt een ietwat meer gestructureerde versie van een ruïnebar.

  • Kecskeméti utca 3
 

De Élesztö – Ambachtelijk bieren in Boedapest

Vergroot afbeelding Élesztö is de ruïnebar voor ambachtelijk bier Élesztö is de ruïnebar voor ambachtelijk bier

Ambachtelijk bier is de nieuwste rage in Boedapest, en de smeltkroes van de ambachtelijke bieren revolutie is een ruïnebar genaamd Élesztö.

Het terrein was ooit een fabriek en werd daarna een parkeerplaats. Perfect gebied voor een ruïnebar.

  • Tűzoltó utca 22
 

Kuplung – Trabbi werkplaats in Boedapest

Vergroot afbeelding Kuplung - Ruïnebar in Boedapest in een Trabbi garage Kuplung - Ruïnebar in Boedapest in een Trabbi garage

Kuplung is de bar waar vroeger een autoreparatie werkplaats was ("kuplung" betekent "koppeling"). Het plafond van de Kuplung ruïnebar hangt vol met kleurrijke papieren lantaarns.

De tosti’s zijn een aanrader.

  • Kiraly utca 46, vanaf 15.00 uur door de week, ’s weekends vanaf 17.00 uur
 

Super 8 – Kinderbar in Boedapest

Vergroot afbeelding Kinderbar of niet; het bezoek is bijzonder Kinderbar of niet; het bezoek is bijzonder

Knalgroene appartementen kijken uit op de gezellige binnentuin van Super 8. Er is een speelterrein voor kinderen, ondanks de late openingsuren (variërend van 2 tot 4 uur ‘s nachts).

  • Köfaragó utca 8, vanaf 16.00 uur
 

Ellátó Kert – Klein Mexico in Boedapest

Vergroot afbeelding Ruïnebar met Taco's en Tortilla's Ruïnebar met Taco's en Tortilla's

Ellátó Kert doet Mexicaans aan door de grote tuin met in heldere kleuren geschilderde tafeltjes. Ongetwijfeld geholpen door de menukaart met taco’s en tortilla’s.

  • Kazinczy utca 48, door de week vanaf 15.00 uur, in het weekend vanaf 18.00 uur
 

Instant

Vergroot afbeelding Ruinebar van 23 kamers in Boedapest Ruinebar van 23 kamers in Boedapest

Enkele minuten lopen van de stijlvolle Andrássy Boulevard staat deze wirwar van 23 vreemd ingerichte kamers, ontworpen over 2 appartementengebouwen.

De eerste keer buk je ongetwijfeld zodra de vliegende dieren aan het plafond overkomen. In één kamer is zelfs het meubilair aan het plafond gespijkerd. Het menu van hamburgers en frieten is nog het meest eenvoudige aan deze pub.

  • Nagymezö utca 38, maandag – zaterdag vanaf 12.00 uur
 

Corvintetö – Een dak over in Boedapest

Vergroot afbeelding Corvin Tetö; een van de hoogste Ruïnebars in Boedapest Corvin Tetö; een van de hoogste Ruïnebars in Boedapest

Corvintetö Ruïnebar, met de surrealistische achtergrond van een reclamebord van de locale Spar biedt een mooi uitzicht over Blaha Lujza Tér. Het is een beste tippel omhoog, maar als dat een brug te ver is; de verdieping onder het terras fungeert ’s avonds als danceclub.

Op zomerse maandagen is de club gesloten, maar staat er wel een gigantisch filmscherm op het dak.

  • Corvintetö, Blaha Lujza ter 1-2, woensdag – zaterdag vanaf 18.00 uur
 

Meer Boedapest: