Boedapest Hongarije - Koffiehuis Gerbeaud in Boedapest Boedapest Hongarije - Koffiehuis Gerbeaud in Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Koffiehuis Gerbeaud Gasztronómia

Koffiehuis Gerbeaud werd in 1858 opgericht door Henrik Kugler. Dit charmante koffiehuis in Boedapest is nog altijd een geliefd ontmoetingspunt.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Kruispunt van werelden

Vergroot afbeelding Koffiehuis Gerbeaud heeft een lange en rijke geschiedenis Koffiehuis Gerbeaud heeft een lange en rijke geschiedenis

Kugler's werd de officiële naam van het huidige Gerbeaud Gasztronómia. De Boedapesters stroomden toe om te genieten van zijn schuimende koffie, bijzondere likeurtjes en bonbons. Beroemde Hongaren als Ferenc Deák en Ferenc Liszt waren vaste bezoekers.

Vanaf 1881 werd het koffiehuis dan ook "het kruispunt van 6 elegante werelden" genoemd.

  • Koffiehuis Gerbeaud, Vörösmárty Tér 7-8 in Boedapest
 

Henrik Kugler en Emil Gerbeaud

Vergroot afbeelding Gerbeaud is dé plek in Boedapest voor de liefhebbers en fijnproevers Gerbeaud is dé plek in Boedapest voor de liefhebbers en fijnproevers

In 1882 ontmoette Henrik Kugler de Zwitser Emil Gerbeaud in Parijs. Een jaar later werd Emil partner van Kugler in zijn banketbakkersparadijs in Boedapest. Emil Gerbeaud was een banketbakker van wereldklasse en zeer ondernemend.

Hij introduceerde honderden nieuwe koekjes, bonbons, suikergoed en bonbons met cherry likeur.

Emil Gerbeaud won verschillende prijzen, onder meer op de wereldtentoonstelling van Brussel in 1898 en die van Parijs in 1900. Na de dood van Henrik Kugler in 1908, zette hij de zaak voort onder de naam "Kuglers opvolger Gerbeaud".

 

Het interieur van Gerbeaud

Vergroot afbeelding Koffiehuis Gerbeaud is weer in stijl Koffiehuis Gerbeaud is weer in stijl

Het huidige interieur van Gerbeaud is rond 1910 bedacht. Hierbij werden fijne houtsoorten, marmer en brons gebruikt, rococo pleisterwerk, kroonluchters in Maria Theresia stijl en Jugendstil tafels uit Parijs.

Emil Gerbeaud bereikte hiermee een Franse stijl en een Parijse sfeer in zijn koffiehuis.

Van 1948 tot 1984 ging Gerbeaud door het leven als Café Vörösmárty. Na 1984 kreeg het zijn oude naam terug. Na de renovatie in 1997 had het ook de oude stijl en sfeer terug.

 

Gerbeaud: meer dan 150 jaar traditie

Vergroot afbeelding Traditie en stijl vindt u bij koffiehuis Gerbeaud Traditie en stijl vindt u bij koffiehuis Gerbeaud

Koffiehuis Gerbeaud staat garant voor meer dan 150 jaar koffietraditie. Alle beroemdheden die in Boedapest komen, drinken koffie in Gerbeaud.

Keizerin Sissi is hier geweest, Josephine Baker, prinses Diana, Vacláv Hável, Brad Pitt en zelfs onze eigen koningin Beatrix bracht een bezoek aan Gerbeaud.

 

Meer Boedapest: