Boedapest Hongarije - Koffiehuis New York in Boedapest Boedapest Hongarije - Koffiehuis New York in Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Koffiehuis Grand Café New York Palace

Koffiehuis Grand Café New York Palace biedt koffie met grandeur. Nergens in Boedapest drinkt u de koffie of thee met zoveel allure. Een koffiehuis met luxe en stijl, zullen we maar zeggen.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Koffiehuis New York Palace; grandeur van wereldklasse

Vergroot afbeelding Café New York Palace in Boedapest Café New York Palace in Boedapest

Het hedendaagse New York Palace is een luxueus hotel hartje centrum Boedapest. Het gebouw is in het eerste millennium van de nieuwe eeuw schitterend gerestaureerd door de Boscolo groep.

Magistrale kroonluchters van kristal, schitterende fresco's aan het plafond, het fijnste marmer en de mooiste stoffen en een bediening in stijl.

Dat is de moderne weerspiegeling van het stijlvolle New York Kávéház.

  • Grand Cafe New York Palace, Erzsébet Kőrút 9-11, Boedapest
 

Centrum van literatuur en poëzie in Boedapest

Vergroot afbeelding Grand Café New York is het neusje van de zalm onder de koffiehuizen in Boedapest Grand Café New York is het neusje van de zalm onder de koffiehuizen in Boedapest

Het gebouw waarin New York huist werd ooit gebouwd door de New York Levensverzekeringsmaatschappij. Het was hun hoofdkantoor in Hongarije.

Het New York Kávéház (koffiehuis in het Hongaars) was bijna vanaf de opening in oktober 1894 tot aan de sluiting in 2001 hét centrum in Boedapest voor schrijvers en dichters.

 

Eclectisch paleis in Boedapest

Vergroot afbeelding Logeren in absolute luxe en stijl in New York in Boedapest Logeren in absolute luxe en stijl in New York in Boedapest

De New York Maatschappij stelde architect Alajos Hauszmann aan om hun hoofdkwartier in Boedapest te ontwerpen. Hauszmann ontwierp een 4 verdiepingen hoog eclectisch paleis met het nu beroemde Café op de begane grond.

De beelden en ornamenten aan de voorkant van het paleis en de duivels bosgoden bij de ramen van New York zijn gemaakt door Károly Senyey.

In mei 2006 werd het vernieuwde New York geopend, met 107 luxueuze hotelkamers en het sfeervolle café, zoals vanouds, op de begane grond.

 

Meer Boedapest: