Boedapest Hongarije - Activiteiten [in Boedapest] Boedapest Hongarije - Activiteiten [in Boedapest]

Boedapest Hongarije

 

KORTING op activiteiten in Boedapest

Van Donau tot Stadspark en van Szigetfestival tot Hungaroring, in Boedapest is altijd iets te doen. De Sissi tour of Jazzboot Cruise bijvoorbeeld.

 

In het voetspoor van Keizerin Sissi

Vergroot afbeelding Boek de Sissi tour in Boedapest met € 4,00 korting Boek de Sissi tour in Boedapest met € 4,00 korting

Deze tour brengt u naar het Gödöllő paleis, 25 km van Boedapest, het zomerverblijf van Keizerin Elizabeth van Oostenrijk. De muren fluisteren u het geheime verhaal over haar leven toe.

Sissi was keizerin van Oostenrijk en koningin van Hongarije. De rondleiding door museum en tuinen leiden u door het leven van dit Habsbugse keizerspaar. U maakt kennis met geheime privé-levens van verborgen deuren en minnaars.

Vertrektijden:
April - oktober: maandag, woensdag en zaterdag 10:00
November - maart (excl. januari ): donderdag en zaterdag. 10:00
Duur: 3 uur
Gids in het Engels, Duits, Frans, Italiaans en Spaans

Deze tour is inclusief een gratis ophaalservice 30 minuten voorafgaand aan het vertrek.

 

Jazz tour over de Donau in Boedapest

Alles voor een topavond in Boedapest:
4+1 in één =
1. Cruise bij avondlicht
2. Sightseeing
3. Jazz concert
4. Welkomstdrankje
5. + Diner (typisch Hongaars driegangen menu, optioneel)

Ontdek Boedapest tijdens een onvergetelijke avond op de Donau. Tijdens dit unieke programma ziet u de beroemdste verlichte gebouwen en bruggen van de hoofdstad van Hongarije. Ondertussen begeleidt een grootse Jazz Band uw tour met een breed repertoire van internationale songs, popnummers en eigen melodieën.

Ontmoetingspunt:
Kossuth Museum Boot en "Ven Hajo" Restaurant, naast de Kettingbrug in Pest, 1052 Boedapest, Vigadó ter, pier 2.

Vertrekdagen:
Mei - september
Aan boord: 19:15 met vertrek om 19:30
Duur: 2 uur

Deze tour is inclusief een gratis ophaalservice, 30 minuten voor vertrek.

 

Szigetfestival in Boedapest

Vergroot afbeelding Het Sziget festival in Boedapest trekt bezoekers uit meer dan 30 landen Het Sziget festival in Boedapest trekt bezoekers uit meer dan 30 landen

Het Sziget festival in Boedapest is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste muziekfestivals van Europa. Het Sziget festival is elk jaar in augustus op het Óbuda Sziget in Boedapest. Dit is het Oud Boeda Eiland.

Het Sziget festival in Boedapest trekt jaarlijks enkele tienduizenden bezoekers uit de hele wereld en is bijzonder populair bij de Nederlandse jeugd.

 

Hungaroring - Formule 1 Grand Prix van Hongarije

Vergroot afbeelding Mark Webber won de Formule 1 Grand Prix op de Hungaroring bij Boedapest in 2010 Mark Webber won de Formule 1 Grand Prix op de Hungaroring bij Boedapest in 2010

Naast het Sziget Festival wordt eind juli/begin Augustus de Formule 1 Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring verreden. Stof en hitte zijn uw deel bij een bezoek aan deze Formule 1 Grand Prix.

Een paar van de illustere winnaars van deze Formule 1 Grand Prix in Boedapest: Michael Schumacher (2004, 2001, 1998 en 1994), Ayrton Senna da Silva (1992, 1991 en 1988) en Lewis Hamilton (2007 en 2009).

 

Thermaalbaden in Boedapest

Vergroot afbeelding Sommige thermaalbaden in Boedapest zijn werkelijk bijzonder Sommige thermaalbaden in Boedapest zijn werkelijk bijzonder

Boedapest is van oudsher vulkanisch gebied. Dat verklaart de vele thermale bronnen onder de stad.

Boedapest is een stad van thermaalbaden. Deze baden worden frequent bezocht door jong en oud. Dompel u onder in het geneeskrachtige thermaalwater in Boedapest.

 

Musea in Boedapest

Vergroot afbeelding Fotowand met slachtoffers in het Huis van Terreur Fotowand met slachtoffers in het Huis van Terreur

Boedapest borrelt van kunst en cultuur. U vindt in Boedapest meer dan 200 musea. Een paar van de belangrijkste: de Nationale Galerie, de Szechényi Bibliotheek en het Huis van Terreur.

 

Meer Boedapest: