Boedapest Hongarije - Szigetfestival Boedapest Boedapest Hongarije - Szigetfestival Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Szigetfestival in Boedapest

Het Szigetfestival in Boedapest bestaat sinds 1993. Het is net als Balatonsound bij het Balatonmeer een groot muziekfestival in Hongarije.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Van studentenfestival naar Szigetfestival

Vergroot afbeelding Fun, games en party op het Szigetfestival in Boedapest. Party till you drop... Fun, games en party op het Szigetfestival in Boedapest. Party till you drop...

In 1993 jaar heette het szigetfestival nogDiáksziget (studenteneiland) en waren er alleen Hongaarse artiesten. Met hulp van grote sponsoren (zoals Pepsi) groeide het Szigetfestival uit tot het grootste muziekfestival van Europa.

Sziget is elke zomer op het Óbuda-eiland, midden in de Donau in Boedapest.

 

De muziek op Sziget

Vergroot afbeelding Sziget brengt een keur aan internationale artiesten op megagrote podia Sziget brengt een keur aan internationale artiesten op megagrote podia

Van klassiek tot pop, van rock tot jazz, alle soorten muziekstijlen zijn er te vinden op het Szigetfestival. De meest internationale artiesten spelen op het Mainstage, het grootste van de zestig podia op het eiland.

Het Worldmusic-podium trekt de meeste bezoekers per optreden, ongeveer 15.000.

 

Sziget is meer dan muziek

Vergroot afbeelding In vervoering op het Szigetfestival in Boedapest In vervoering op het Szigetfestival in Boedapest

Het Szigetfestival is meer dan alleen muziek. Er is theater, film, spiritualiteit, sport, kunst, bijzondere winkels en nog veel meer. Ga eens wat drinken in een van de vele restaurants, barretjes of theehuizen.

’s Avonds zijn er vaak uiteenlopende party’s op verschillende plekken op het eiland.

 

Faciliteiten op Sziget

Vergroot afbeelding Het szigetfestival in Boedapest bestaat zo'n 20 jaar Het szigetfestival in Boedapest bestaat zo'n 20 jaar

Sziget is super goed georganiseerd. Er zijn meerdere campings op het eiland, ook toegankelijk voor campers en caravans.

Bij de ingang liggen gratis programmaboekjes met algemene informatie, een kaart van het eiland en nog veel meer (ook in brailleschrift verkrijgbaar).

Er zijn tien bankautomaten, een wasserette, EHBO en een apotheek, en zelfs twee Nederlandse politieagenten.

 

Tickets voor Sziget

Vergroot afbeelding Sziget is een week lang feest Sziget is een week lang feest

Ieder jaar komen er zo’n 370.000 mensen naar Sziget. Het festival is erg populair, dus om tickets te bemachtigen moet je snel zijn.

Twee dagen voor het Szigetfestival begint kun je het eiland al op, maar er zijn dan nog nauwelijks activiteiten of faciliteiten en de entree kost €15 per dag. Voor de overige dagen zijn er dagkaarten, maar ook weekkaarten, vipkaarten en allerlei andere arrangementen.

 

Meer Boedapest: