Boedapest Hongarije - Stedentrip Boedapest Boedapest Hongarije - Stedentrip Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Stedentrip Boedapest

Boedapest is wereldberoemd door haar thermaalbaden. De hoofdstad van Hongarije kent vele klassieke architectonische hoogstandjes en het wereldberoemde panorama op de Donau. Maak een stedentrip naar Boedapest en ruik, proef en hoor de charme van Hongarije vanuit uw hotelkamer aan de Donau.

 

Boedapest smaakt

Vergroot afbeelding Zigeunerviolen zorgen voor sfeer tijdens uw stedentrip Boedapest Zigeunerviolen zorgen voor sfeer tijdens uw stedentrip Boedapest

Boedapest bruist bohemien Hongaars. U proeft het in de rijk gekruide goulash, u ziet het in de sierlijke architectuur en u hoort het tijdens het eten uit de zigeunerviolen stromen.

Boedapest leeft en wacht op uw stedentrip Boedapest om haar charme met u te delen.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Boedapest in een notendop

Vergroot afbeelding De Kettingbrug is de beroemdste brug van Boedapest De Kettingbrug is de beroemdste brug van Boedapest

Eén van de fraaiste panorama’s van Europa ziet u vanaf het Burchtdistrict. U blikt op de woeste Donau, overspannen door de beroemde Kettingbrug, met aan de overkant het parlement van Hongarije.

Architectuurliefhebbers komen ogen te kort op stedentrip in Boedapest. Nieuwe architectuur wisselt af met de gotische Matthiaskerk en het in Jugendstil gebouwde Greshampaleis.

 

Bruisend nachtleven en trendy shoppen

Vergroot afbeelding Trendy shoppen kan prima in Boedapest Trendy shoppen kan prima in Boedapest

Shop till you drop in het hart van Pest. De Váci utca is de P.C. Hooftstraat van Boedapest. Daarnaast heeft Boedapest een bruisend nachtleven, met trendy nachtclubs en een rijke schakering aan theater en opera.

De traditionele koffiehuizen zijn een fenomeen op zich. Gedecoreerd met marmer, brons, zuilen en spiegels drinkt u cappuccino met allure.

Boedapest is een hippe stad met een evidente klassieke touch.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Bezienswaardigheden in Boedapest

Vergroot afbeelding Een van de highlights in Boedapest is zonder meer een bezoek aan een traditioneel restaurant Een van de highlights in Boedapest is zonder meer een bezoek aan een traditioneel restaurant

De koffiehuizen van Boedapest zijn een fenomeen. Het parlement is een ‘must see’, evenals het koninklijk paleis, de Matthiaskerk en het Vissersbastion.

Relaxen doet u een van de 80 thermaalbaden, zoals Gellért of in het stadspark het beroemde Szechényi. Highlights voor een stedentrip Boedapest:

  • Burchtwijk: deze oudste en mooiste wijk van Boedapest staat op de Werelderfgoedlijst
  • Margaretha-eiland: een oase van rust in de Donau
  • De Hongaarse Nationale Galerie: grote kunstcollectie in het koninklijk paleis
  • Avondwandeling langs de Donau: parlement, paleis en de Kettingbrug zijn sprookjesachtig verlicht
  • Of bezoek één van de vele festivals in Boedapest, zoals Sziget of Budafest voor klassieke muziek
 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Werelds eten & drinken in Boedapest

Vergroot afbeelding Hongaarse wijn bij uw maaltijd maakt uw stedentrip Boedapest compleet Hongaarse wijn bij uw maaltijd maakt uw stedentrip Boedapest compleet

Restaurants met gerechten van over de hele wereld zijn in Boedapest ruim gesorteerd. De Hongaarse keuken kent invloeden uit de Servische, Oostenrijkse en Turkse keuken. Authentieke gerechten zijn de goulash en pörkölt, vaak geserveerd in een keteltje of uitgehold brood.

Liefhebbers van paprika en vlees komen goed aan hun trekken. Ook halászlé (vissoep), pörkölt van rund of schaap met lescó zijn lokale lekkernijen. Uiteraard eindigt u de maaltijd met een zoet gebakje.

Hoogtepunt bij het diner is de Hongaarse wijn. Er zijn enkele topwijnen voorhanden, zoals de Tokaj dessertwijn (zwaar en zoet), of een eenvoudiger Bikavér (stierenbloedwijn) uit Eger. Keuze genoeg om uw diner af te toppen en uw stedentrip naar Boedapest tot een onvergetelijke herinnering te maken.

 

Meer Boedapest: