Boedapest Hongarije - Inpaktips Stedentrip Boedapest Boedapest Hongarije - Inpaktips Stedentrip Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Inpaktips voor een stedentrip naar Boedapest

Vergroot afbeelding Leuke zwemkleding moet je zeker meenemen op stedentrip naar Boedapest Leuke zwemkleding moet je zeker meenemen op stedentrip naar Boedapest

Als je op vakantie gaat is het sowieso van belang dat je goed inpakt. Ten eerste is het vervelend om iets te vergeten. Het is balen als je bijvoorbeeld net die ene leuke bikini of zwembroek vergeet als je naar een welness center gaat, maar het is ook lastig als je medicijnen thuis laat.

Bovendien kan het ook nog eens duurder zijn om in het buitenland dingen te kopen. Je weet immers niet altijd waar goede supermarkten te vinden zijn waar gunstige kortingen zijn en sommige dingen zijn misschien wel te specialistisch en nergens te krijgen of alleen tegen een grote bijdrage.

Om je te helpen voorbereiden op je vakantie naar Boedapest, de hoofdstad van het bijzondere Hongarije, hebben we daarom een lijstje gemaakt met inpaktips zodat je zeker alles meeneemt.

 

Inpakken met mate

Vergroot afbeelding Pak in met mate voor een korte stedentrip. Je neemt snel teveel mee Pak in met mate voor een korte stedentrip. Je neemt snel teveel mee

Als je op stedentrip naar Boedapest gaat is het aan te raden om een beetje met mate in te pakken. Het is jammer om je voor een kort tripje een ongeluk te sjouwen en bovendien zal je het grootste gedeelte van je kleding niet eens dragen als je veel bij je hebt. Pak dus in met mate.

Neem echter wel goede schoenen mee waarmee je fijn een hele dag kunt lopen. Het is zonde als je na het zien van de Mátyás kerk al last van je voeten hebt.

 

Tip voor reizigers met veel bagage: Vacuüm verpakken

Vergroot afbeelding Vacuüm verpakken is reuze handig, want je kunt veel meer bagage meenemen Vacuüm verpakken is reuze handig, want je kunt veel meer bagage meenemen

Niets is zo vervelend als te weinig ruimte in je koffer hebben. Om optimaal te profiteren van je kofferruimte kun je dan gebruik maken van vacuüm zakken. In zulke zakken stop je je kleding en vervolgens wordt alle lucht uit de zak gehaald, zodat je een veel kleiner pakketje overhoud.

Bereid je wel voor op kreukels. Want het kan voorkomen dat in alles rare kronkels zitten als je jouw vacuüm zakken op de reisbestemming uitpakt. Voor dit soort zaken heb je dan gelukkig wel weer vaak een strijkijzer in erg goede hotels. Een ander voordeel van deze zakken is weer dat je weer extra veel souvenirs mee naar huis kunt nemen. Geen vacuüm zakken bij de hand? Rol dan al je kleding op, dat kan ook heel wat ruimte schelen!

 

Denk aan je opladers!

Vergroot afbeelding Geen opladers mee? Dat is lastig bellen of je ervaringen op Facebook delen Geen opladers mee? Dat is lastig bellen of je ervaringen op Facebook delen

Als je op vakantie gaat, neem je vrijwel zeker je fototoestel mee. Maar niets is zo onhandig als het vergeten van je oplaadkabeltjes. Foto’s maken na een dag flink schieten is er dan al snel niet meer bij als de batterij leeg is.

Als je gaat inpakken is het handig om alle elektronica eerst op bed te leggen en bij elk product de oplaadkabel te zoeken. Zo vergeet je vrijwel zeker niet dat je die ook moet meenemen.

 

Weeg je koffer voor vertrek naar Boedapest

Vergroot afbeelding Airlines hebben een bagagelimiet. Weeg je kofer voor vertrek Airlines hebben een bagagelimiet. Weeg je kofer voor vertrek

Als je met een budget airline vliegt zoals Vueling of Ryanair, mag je soms al heel wat bagage in de hand meenemen en hoef je geen extra koffer bij te boeken voor een stedentrip Boedapest. Bij handbagage mag je koffer echter maar 10 kilo wegen.

Ook als je een koffer incheckt is er een limiet aan het aantal kilo’s bagage dat je mee mag nemen. Weeg daarom eerst je bagage voordat je van huis vertrekt. Zo weet je altijd of je goed zit qua bagage en loop je geen risico op bijbetalen omdat je koffer van een te zwaar gewicht is.

 

Algemeen lijstje van spullen dat mee moet

Vergroot afbeelding Goed voorbereid is het halve werk en scheelt veel stress Goed voorbereid is het halve werk en scheelt veel stress

Dan nog even een kort algemeen lijstje van spullen die je zeker mee moet nemen: kleding (broeken, shirts, ondergoed, sokken, zwemkleding, jas, etc.), verzorgingsproducten (shampoo, tandenborstel, deo, etc.), medicijnen, vlucht en hotelgegevens, paspoort, elektronica.

Maar stop ook je adresgegevens in je tas, zo voorkom je dat jouw tas echt voorgoed kwijtraakt.

 

Meer Boedapest: