Boedapest Hongarije - Thermaalbad Széchenyi Boedapest Hongarije - Thermaalbad Széchenyi

Boedapest Hongarije

 

Thermaalbad Széchenyi Fürdő

Széchenyi Fürdö is misschien wel het meest bijzondere thermaalbad van Boedapest. Hier zitten de heren in het geneeskrachtige water te schaken.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Thermaalbad Széchenyi Fürdő

Vergroot afbeelding Thermaalbad Széchenyi Fürdő is een van de mooiste thermaalbaden van Hongarije Thermaalbad Széchenyi Fürdő is een van de mooiste thermaalbaden van Hongarije

Thermaalbad Széchenyi Fürdő staat in het stadspark van Boedapest. Het is in 1913 gebouwd in neobarokke stijl. De ontwerper was Győző Czigler.

Thermaalbad Széchenyi Fürdő is gebouwd bij de heetste warmwaterbron van Boedapest, wel 75 °C. Dit thermaalbad in Boedapest is het grootste medicinale kuuroord van Europa en onderscheidt zich absoluut van de andere thermaalbaden in Boedapest.

 

Graaf Ivstán Széchenyi

Vergroot afbeelding Graaf István Széchenyi is een van de belangrijkste Hongaren uit de 19e eeuw Graaf István Széchenyi is een van de belangrijkste Hongaren uit de 19e eeuw

Thermaalbad Széchenyi Fürdő is vernoemd naar graaf Ivstán Széchenyi. Hij is degene die het meest gezorgd heeft voor de modernisering van Hongarije in de 19e eeuw.

Hij wordt ook wel a legnagyobb magyar (de Grootste Hongaar) genoemd. In iedere Hongaarse stad is wel een plein of straat naar hem vernoemd.

 

Het thermaalbad

Thermaalbad Széchenyi Fürdő heeft drie buitenbaden en vijftien binnenbaden. In alle baden is het water ongeveer 27 °C. Behalve baden kunt u ook gebruik maken van de verschillende mogelijkheden voor massages en van de stoombaden.

Er zijn ook fitnessvoorzieningen beschikbaar. Op het zonnedek kunt u heerlijk genieten van de zon.

 

Schaken in thermaalwater

Vergroot afbeelding Széchenyi Fürdő vanuit de lucht Széchenyi Fürdő vanuit de lucht

Als u thermaalbad Széchenyi Fürdő bezoekt is de kans zeer groot dat u mannen ziet schaken in het water. Het is iets wat Széchenyi Fürdő typeert. Schaken in het water is zeer ontspannend en ziet er bovendien gezellig uit.

Dat maakt Szechényi een unieke plek om te kuren in Boedapest.

 

Bezoek Széchenyi Fürdő

Vergroot afbeelding Thermaalbad Széchenyi Fürdő heeft een prachtige architectuur Thermaalbad Széchenyi Fürdő heeft een prachtige architectuur

Het thermaalbad bezoeken gaat het gemakkelijkst met de metro. Er is een speciale halte van de gele metrolijn, de Földalatti, voor het thermaalbad. Vergeet zeker niet uw fotocamera mee te nemen.

Thermaalbad Széchenyi Fürdő heeft een prachtige architectuur. In de winter is het buitenbad extra mooi, vanwege de stoom die van het water afkomt en de sneeuw rond het thermaalbad.

Thermaalbad Széchenyi staat in het Városliget, direct achter het Heldenplein aan het eind van de Andrássy Boulevard.

 

Meer Boedapest: