Boedapest Hongarije - Thermaalbaden Boedapest Boedapest Hongarije - Thermaalbaden Boedapest

Boedapest Hongarije

 

Thermaalbaden in Boedapest

Hongarije heeft de meeste thermale bronnen ter wereld. In Boedapest zijn er al 100. U kunt in Boedapest (trouwens in heel Hongarije) prima kuren. Bij veel bronnen zijn namelijk thermaalbaden gebouwd.

 

Hotels en appartementen in Boedapest

Boek direct een hotel of een appartement in Boedapest.

 

Badhuizen met geschiedenis

Vergroot afbeelding Thermaalbad Szechényi Fürdö is een van de grootste thermaalbaden van Hongarije Thermaalbad Szechényi Fürdö is een van de grootste thermaalbaden van Hongarije

De Romeinen bouwden 2000 jaar geleden badhuizen bij deze bronnen. Tijdens de Turkse bezetting kwam de badcultuur pas echt op gang.

Tegenwoordig spelen thermaalbaden een belangrijk onderdeel in het leven van de Hongaren. De mensen komen er om te baden en voor hun gezondheid, maar vooral om vrienden en familie te spreken.

Dat geldt zeker voor thermaalbad Széchenyi Fürdő

 

Genezende werking

Vergroot afbeelding Thermaalbad Gellért is een van de bekendste thermaalbaden in Boedapest Thermaalbad Gellért is een van de bekendste thermaalbaden in Boedapest

Behalve een ontspannende, hebben de baden een genezende werking. Het thermale water is geschikt voor behandeling van reumatische aandoeningen, herstel van botbreuken, zenuwaandoeningen en gynaecologische klachten.

Thermaalwater bevat heilzame stoffen, zoals calcium, magnesium, chloride en fluoride. Hierdoor krijgt het thermaalwater zijn helende werking.

 

Kuren in Boedapest

Vergroot afbeelding Schaak spelen in het thermale water werkt zeer therapeutisch Schaak spelen in het thermale water werkt zeer therapeutisch

Thermaalbaden in Boedapest zijn gespecialiseerd in het genezen van verschillende kwalen. De medicinale kuurbaden worden onderverdeeld in 3 categorieën.

De badkuren voor genezing van gewrichten en huidziekten. De drinkkuren met hun helende werking op alles in het lichaam, bijvoorbeeld organen en tandvlees. En de inhalatiekuren tegen ziektes als astma en voorhoofdholte ontsteking).

Kuren in Boedapest is één groot feest.

 

Architectuur van de thermaalbaden

Vergroot afbeelding Thermaalbaden hebben vaak prachtige mozaïeken Thermaalbaden hebben vaak prachtige mozaïeken

Veel thermaalbaden hebben een prachtige architectuur met mooie authentieke mozaïeken.

Vele baden zijn gerestaureerd, zodat sommige baden de architectuur hebben uit de 16e eeuw en andere nog de architectuur uit de periode van de Turkse overheersing. Dat geldt zker voor thermaalbad Gellért hotel, een van de mooiste baden van Boedapest.

 

Bijzondere ervaring

Vergroot afbeelding De meeste thermaalbaden zijn ook prima ingericht op kinderen De meeste thermaalbaden zijn ook prima ingericht op kinderen

De thermaalbaden zijn vooral bedoeld om lekker te relaxen.

Het bezoeken van een thermaalbad is het een ervaring op zich. Het is erg bijzonder om in de winter of herfst buiten in een warm bad te liggen en te genieten van al het moois om u heen.

 

Meer Boedapest: